En 80-årig historia
Under 30-talet utövades främst fotboll och bandy där det går att baknotera att föreningen har flera framgångar. I mitten av 1940-talet fanns det flera verksamheter runt om i Täby. Det diskuterades länge men i April 1945 blev det klart, Gribbylunds SK och Viggbyholms IF sammanslår och bildar Viggbyholms IK, namnet som än lever kvar idag. Flera nya sportprogram togs fram och strax innan sammanslagningen hade av en slump, handboll tagits in i föreningen.
Handboll
Några personer deltog i motionsgymnastik i Sjökrigsskolans nya gymnastikhall i Näsbypark. Varje pass avslutades med lite handbollsspel vilket många tyckte var roligt. Det första laget startades år 1944. Året därpå lyckades klubben intressera några flickor och ett damlag startades. Damerna spelade under tio år och avancerade till Elitserien, innan de drog sig tillbaka. Herrlaget fick fortsatte in på 70-talet.
Bandy
Bandy var länge sporten som spelades under vinterhalvåret. Under 40-talet hade man ett godtyckligt lag som tampades med dåtidens storlag. Hemmaarenan låg på Rönningesjön. Något omklädningsrum fanns inte utan utrustningen fick ligga i ett gammalt stall i närheten.
Ishockey
I början på 50-talet kom ishockeyn med på verksamhet och kom så småningom att överta bandyns roll som den ledande vintersporten. Den första rinken ordnades i Viggbyholms Industriområde men flyttades kort därefter till planen nedanför Viggbyholmsskolan. Sargen bakom målen var normalhöga men längs med långsidorna var den enbart någon decimeter hög.
Sven Tumba
I Viggans juniorlag sågs under det tidiga femtiotalet en av de största förebilderna inom svensk ishockey, nämligen Sven Johansson, mer känd under namnet Tumba. Till säsongen 56-57 var den nya planen klar och blev under många år Viggbyholms hemmarena. Framgångarna kom under säsongen 59-60 då laget avancerade till div3.
Fotboll
Fotbollen fanns med i klubben från första början, men var under några år på 40-talet nedlagd. 1948 samlades några grabbar vid Ängsholmen och beslöt sig att få fart på läderkulan igen. Fotbollen kom i början på 50-talet in på Hägernäsplanen, som då var militärt område (F2). In och utpassering till och från planen fick ske förbi vaktsergeanten i sin vaktkur. Det sägs att vaktserganten i egen hög person också var med och sparkade då och då.
I början av 80 talet fick ungdomsfotbollen sitt stora genombrott, då klubben fick en stark ledare som snabbt gjorde att pojklagen kammade hem stora bragder. Pojkar födda 70 lyckades ta sig ända till finalen i S:t Erikscupen och P 72 laget spelade flera år i högsta serien i Stockholm. Viggbyholm fotboll var länge den största sporten inom verksamheten, men 2013 valde man att bilda en egen förening.
Damfotboll
Under några år i början på 80-talet hade klubben även en mycket livaktig sektion för damfotboll. A-laget lyckades ta sig ända till Div 2, dåtidens näst högsta serie. Även flicklagen höll sig långt framme. Tyvärr fick tjejerna andra intressen och man lade ner idrotten kort därefter.